Camera’s

Steeds vaker wordt de veiligheid van u of uw bedrijfspand op de proef gesteld door overvallen of andere omgevingsfactoren. Camerabeveiliging wordt dan ook vaak toegepast door bedrijven en particulieren, maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat de dader in goede opnamekwaliteit op de beveiligingscamera staat. Door uw woning of bedrijfspand te laten beveiligen met een professionele beveiligingscamera bent u er zeker van dat uw eigendommen bewaakt worden!

U kunt kiezen voor een camera met of zonder infrarood, HD,IP of analoog dit is afhankelijk van de positie waar de camera’s word geïnstalleerd.

Analoge Camera”s

HDCVI- HDTVI Camera’s

IP-Camera’s

 

 

Analoge Camera

Analoge camerabeveiliging is een CCTV systeem, met een zogenaamde BNC aansluiting.
Analoge videobewaking werd vroeger in grote mate toegepast en is nu niet meer zo populair.
Analoge CCTV heeft de laatste jaren de nodige verbeteringen aangebracht.
Kwam er eerst de D1 resolutie op de markt waardoor men vooral tijdens de back-up veel helderder en scherper beeld kreeg door de resolutie verbeteringen van CIF 352×240 pixels naar D1 – 704×480 pixels.

De D1 kwaliteit met een resolutie van 704(H) x 576(V) pixels is opgevolgd door de nieuwe 960H technologie die een resolutie heeft van maar liefst 960(H) x 576(V) pixels.
Doordat de analoge camera’s steeds vaker een horizontale resolutie van 700 TVL, of hoger hebben, is hiermee een overtreffende trap in analoge beeldkwaliteit te realiseren.

 

HDCVI / HDTVI Full-HD

HDCVI staat voor ” High Definition Composite Video Interface ” en is ontwikkeld en op de markt gebracht, door Dahua Technology.
HDCVI is een nieuwe techniek, voor het verzenden van videobeelden via coax kabel of utp via video balun.
Voordat HDCVI op de markt was, waren wij gewend met een resolutie van 960H.
960H zorgde voor een upgrade, van maar liefst 30% in verticale lijnen.
Dus de maximale resolutie was 960 x 480 pixels.

Binnen HDCVI zijn er 3 resoluties beschikbaar, 1,3 Mpx (1280 x 720) en 2 Mpx (1920 x 1080) 4 Mpx (2560×1440). Het laatste geeft ook het mooiste beeld!

Maar sinds de opkomst van HDCVI, is deze technologie, een waardige alternatief geworden, voor IP camera systemen.
HDCVI is ontworpen om ongecomprimeerde resoluties, tot en met4 Mpx (2560×1440) te verzenden via standaard rg59 coax kabel en UTP.
HDCVI gaat tot 500 meter FULL HD & 750M HD zonder verlies in signaal en beeldkwaliteit, waar SDI en IP maximaal 100 meter mogen zijn.

Hierdoor is het mogelijk om bestaande analogen systemen te vervangen door een HD Systeem zonder nieuwe bekabeling te moeten leggen.Deze kabel afstanden zijn ideaal voor fabriekspanden, industrie en in stallen !

Ook zorgt HDCVI in tegenstelling tot IP camera’s, dat er geen vertragingen meer te vinden zijn in een netwerk en dus geen vastlopende beelden.
Nog een ander groot voordeel is dat HDCVI, naast video en audio, ook data kan verzenden via coax kabel.Het beeld is hierdoor gedetailleerd en geeft de mogelijkheid voor identificatie van individuen en kentekens.
 
 
IP-camera

Een IP-camera,met deze techniek mogelijk is om beelden met een aanzienlijk hogere beeld kwaliteit te versturen Max 4K – 12 megapixels.
Op de plek waar u de camerabeelden bekijkt kunt u bij het live meekijken genieten van een veel scherper beeld en bovendien bij het terugkijken van de opgenomen beelden digitaal inzoomen op belangrijke details.
IP camera’s zijn camera’s die gebruik maken van het Internet Protocol (IP).
De beelden worden verzonden over een normaal computer netwerk via netwerk bekabeling (UTP) of door de lucht met behulp van een draadloze verbinding (WIFI).
Andere namen die vaak worden gebruikt voor een IP-camera zijn: netwerkcamera, internet camera of IP-camera afgekort als IP cam.

DVR Recorders

Met een DVR of NVR (Digital Video Recorder) 4, 8,16 of 32 kanaals, kunt u de beelden opslaan op een interne harde schijf, externe harde schijf of op USB stick.
De opgenomen beelden kunt u daarna weer ook op DVD/CD branden voor archief of gebruiken als bewijsmateriaal. De beelden hebben de formaten AVI of H264.

Alle recorders hebben een netwerkfunctie, daarmee kunt u via een netwerk inloggen op de recorder en via het Internet beelden bekijken met behulp van Internet Explorer web browser, Mac, smartphones en iPhone/iPad of CMS software.(Content Management System).